Elektrische kachel
Beste elektrische kachel Praxis

Elektrische kachel Praxis kopen? Dit zijn de beste elektrische kachels van Praxis van 2024! 🔥🏢

Interesse in een elektrische kachel? Een van de leveranciers waar je veel informatie kan krijgen is Praxis. Daarbij is het een voordeel dat je niet alleen online maar ook in een van de vele vestigingen kan gaan kijken om tips te krijgen van de vakkundige medewerkers. Praxis is immers een van de grootste doe-het-zelf ketens in ons land. Ook voor elektrische kachels kun je bij Praxis terecht.

Dit zijn de 10 beste elektrische kachels van Praxis van 2024 

In de top 10 beste elektrische kachels van Praxis zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste elektrische kachels van Praxis op een rij

Elektrische verwarming van Praxis? Hieronder staat een lijstje met aanbevolen elektrische kachels van Praxis. 

Elektrische convectorkachel 2500W Eurom 

Een voorbeeld van de elektrische verwarming bij Praxis is de Elektrische convectorkachel 2500W van Eurom. Een convectorkachel zuigt de koude lucht aan en verwarmt deze middels een element, deze kan rvs of keramisch zijn. De verwarmde lucht verlaat de kachel dan zonder ventilator en geluid. 

Deze Elektrische convectorkachel 2500W van Eurom heeft een fors vermogen van 2500 watt. Daarmee krijg je een kamer van 25-30 m2 snel en efficiënt warm en hou je die ook op temperatuur. Deze convector is bedoeld om aan de wand te worden gemonteerd en als permanente warmtebron te dienen. De bediening van deze elektrische wandkachel van Praxis is mogelijk via de gratis app van Eurom. Hiermee kan je gebruik maken van een thermostaat en timer alsmede andere snufjes. Deze beste elektrische kachel van Praxis heeft een flink vermogen en indien je een verlengsnoer gebruikt moet dat daartegen bestand zijn. Anders treedt mogelijk oververhitting plaats en kan het snoer zelfs vlam vatten. 

De Elektrische convectorkachel 2500W van Eurom is beveiligd tegen oververhitting en omvallen, de kachel schakelt dan onmiddellijk uit. Let op dat er geen kleding of andere brandbare stoffen op deze convectorkachel uit het Praxis assortiment mogen worden geplaatst.

Bestel de Elektrische convectorkachel 2500W van Eurom online bij Praxis:


Profile convectorkachel LCD 2000W

Dit is een andere convectorkachel van Praxis. De Profile convectorkachel LCD 2000W is een voordelige kachel die verplaatsbaar is dankzij de handige wieltjes. Met een vermogen van 2000 watt kan je deze kachel gebruiken voor een oppervlakte van 20-25 m2. De Profile convectorkachel LCD 2000W is niet geschikt voor de badkamer. 

Dit is een leuk elektrisch kacheltje van Praxis dat erg veel flexibiliteit biedt. Let bij het verplaatsten er altijd op dat de kachel een vrije afvoer moet hebben voor de warme lucht. Omdat het verwarmingselement goed beschermd in de kachel is geplaatst wordt de buitenzijde niet echt extreem warm. De plaats waar de lucht de kachel verlaat kan wel oplopen in temperatuur tot 50° C of meer. Dat kan al brandwonden veroorzaken. Wees derhalve extra voorzichtig met deze kachel van Praxis als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. 

De Profile convectorkachel LCD 2000W is beschermd tegen oververhitting en schakelt dan automatisch uit. Daarmee is het volgens ons de tweede beste elektrische bijverwarming van Praxis.

Bestel de Profile convectorkachel LCD 2000W bij Praxis:


Elektrische convectorkachel 1200W

Bij dit model van Eurom kan je kiezen uit montage aan de wand, maar de kachel kan ook vrijstaand worden geplaatst. Bij dit model is de flexibiliteit dus optimaal. 

De Elektrische convectorkachel 1200W van Eurom heeft een maximaal vermogen van 1200 watt. Daarmee kan je een kleine kamer of kantoor snel op de gewenste temperatuur brengen. Via de gratis smart app van Eurom is het mogelijk om de Elektrische convectorkachel 1200W op afstand te besturen met je smartphone of tablet. Dit is een elektrische kachel met thermostaat van Praxis. Dankzij de timer kun je zo efficiënt mogelijk omgaan met energie. 

Deze convector voldoet aan de IP 24 norm en dat houdt in dat deze ook in de badkamer kan worden gemonteerd. Let in dat geval goed op de handleiding. Juist in de badkamer is een droge plaats de beste optie voor een elektrisch apparaat, ook al is het apparaat speciaal voor de badkamer ontworpen. Dit is de beste elektrische badkamerkachel van Praxis.

De Elektrische convectorkachel 1200W van Eurom is beschermd tegen omvallen en oververhitting. Plaats geen kleding of andere stoffen op de kachel.

Bestel de Elektrische convectorkachel 1200W van Eurom bij Praxis:


Baseline convector CH505

Uiteraard zijn er ook extra voordelige elektrische kachels bij Praxis te koop. De Baseline convector CH505 heeft een klein prijsje als je kijkt wat deze allemaal te bieden heeft. Het is een convectorkachel met 3 verschillende standen waarbij het maximale vermogen 1800 watt is. Daarmee kan je een ruimte van 15-20 m2 efficiënt op temperatuur brengen en houden. Deze goedkope convector van Praxis heeft namelijk ook een thermostaat. Verder is dit een kachel zonder tierelantijnen en overbodige snufjes. 

De Baseline convector CH505 is gewoon een praktische manier om een ruimte (bij) te verwarmen. Net zoals met andere elektrische apparaten moet je voorzichtig zijn met een elektrische kachel. Een convector wordt aan de buitenkant niet extreem heet. De plaats waar de lucht de kachel verlaat kan echter qua temperatuur oplopen tot 50° C. Leg derhalve nooit kleding of andere zaken op de kachel en wees extra voorzichtig met kinderen of huisdieren in de buurt. 

Plaats een elektrische kachel altijd op een vlakke ondergrond waar deze stabiel kan staan. De Baseline convector CH505 beschikt over stevige voetsteunen om een goede plaatsing mogelijk te maken. In geval van oververhitting schakelt de elektrische kachel van Praxis automatisch uit. Dit is een goede keuze indien je op zoek bent naar de beste goedkope elektrische kachel bij Praxis. 

Bestel de Baseline convector CH505 bij Praxis:


Sencys convector DE 20 

Zoek je een Sencys keramische kachel? Als het gaat om goede elektrische bijverwarming bij Praxis, is er nog een model dat eruit springt. Ook Sencys convectoren zijn er koop bij Praxis. De Sencys convector DE 20 heeft 3 standen en een maximaal vermogen van 2000 watt. Daarmee kan je deze vrijstaande kachel in meerdere kamers gebruiken voor snelle en efficiënte verwarming. 

De Sencys convector heeft een digitale thermostaat en is derhalve energiezuinig omdat je de gewenste temperatuur kan instellen en de kachel daarna het werk doet zonder energie te verspillen. Deze kachel is voorzien van bescherming tegen oververhitting en schakelt onmiddellijk uit indien noodzakelijk. De Sencys elektrische kachel is voorzien van een snoer met een lengte van 1,5 meter. Indien je een verlengsnoer gebruikt moet dat geschikt zijn voor het wattage van deze kachels anders loop je het risico dat het snoer oververhit raakt. Een convectorkachel is geruisloos en dat wil nog wel eens betekenen dat vergeten wordt om deze uit te schakelen. 

Controleer altijd of de elektrische verwarming van Sencys uit staat indien je deze niet langer wilt gebruiken. Leg geen kleding of ander brandbaar materiaal op de kachel en wees behoedzaam indien er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. De Sencys convector DE 20 is met name bedoeld voor incidentele verwarming van goed geïsoleerde ruimtes.

Bestel de Sencys convector DE 20 bij Praxis:


Waarom elektrische (bij)verwarming kopen bij Praxis?

In 1978 werd de eerste winkel van Praxis in ons land geopend. Inmiddels zijn het er 191 waar 4.300 mensen werken. De keten is daarmee een van de grootste en bekendste doe-het-zelf markten in ons land. Er is altijd wel een filiaal in de buurt om te gaan kijken naar apparaten en materialen. Tips kan je er ook krijgen. Tevens kan je online een groot deel van het assortiment van 60.000 producten zien en direct bestellen. Daarbij mag je gewoon  kiezen of je het artikel meteen wilt afhalen of comfortabel wilt laten bezorgen. Uiteraard behoren elektrische kachels ook tot het assortiment.

Verschillende soorten elektrische kachels bij Praxis

Elektrische kachels worden ingedeeld in twee grote groepen; luchtverhitters en straalkachels. Tot de luchtverhitters behoren onder andere de convectorkachels van Praxis, maar ook de ventilatorkachels en oliegevulde kachels van Praxis. De straalkachels van Praxis werken volgens een ander principe. Het infrarode licht van de lampen verwarmt niet de lucht maar wel de menselijke huid en voorwerpen. Je kan dat vergelijken met zonlicht behoudens de UV straling. Een Praxis straalkachel zorgt dus voor zeer gerichte warmte. Meestal worden dit soort kachels in de badkamer gebruikt. Een straalkachel voor de badkamer van Praxis behoort dus ook zeker tot de opties.

Elektrische bijverwarming van Praxis is efficiënt

Een belangrijk verschil van Praxis elektrische verwarming en warmtebronnen op basis van fossiele brandstof is -ongeacht het type kachel- dat de energie bij de elektrische apparaten volledig in warmte wordt omgezet en dat dit begint op het moment dat jij de knop omzet. Er verdwijnt geen warmte via de schoorsteen of afvoer, omdat deze ook niet nodig is. Bij een elektrische kachel wordt er niets verbrand. 

Elektrische verwarming van Praxis is beter voor het milieu, omdat daarbij geen CO2 of andere schadelijke stoffen vrijkomen. Daarbij moet wel worden vermeld dat beslist nog niet alle stroom in ons land wordt geproduceerd met behulp van duurzame bronnen zoals de zon, wind of waterkracht. Maar op termijn zal dat percentage steeds hoger worden. De prijs van fossiele brandstof wordt niet alleen door de huidige energiecrisis hoger. Het is ook een brandstof die schaars is en op raakt, even afgezien van de afspraken die er zijn om het gebruik ervan aan banden te leggen. Praxis bijverwarming is dus geen slecht idee op dit moment.

Een zuinige elektrische kachel van Praxis: elektrisch verwarmen goedkoper dan gas?

Zoek je een zuinige elektrische kachel van Praxis? Is elektrisch verwarmen voordeliger dan met gas via de CV? Op die vraag is er geen eenduidig antwoord mogelijk gelet op de onzekerheden op de energiemarkt vandaag de dag. Het verbruik van een elektrische kachel zorgt ook voor enig rekenwerk. Een elektrische kachel van 2000 watt gebruikt op vol vermogen per uur 2 kWh. Deze eenheid g vermeldt jouw energiemaatschappij op de afrekening. Het tarief is niet overal gelijk, maar je kan het eenvoudig vinden of opvragen bij jouw leverancier van energie. Bij het echte verbruik van een elektrische kachel speelt nog meer dan alleen het maximale vermogen. 

Indien de kachel een ingebouwde thermostaat heeft, verbruikt deze automatisch minder energie om een kamer alleen op temperatuur te houden dan om deze op temperatuur te brengen. De moderne en meer luxe convectors bij Praxis zijn voorzien van een app. Dat maakt het niet alleen mogelijk om de kachels op afstand te besturen via je smartphone of tablet maar je krijgt er ook vaak informatie over het feitelijk verbruik aan stroom van een kachel. 

Indien je over zou gaan op elektrische verwarming van een deel van je woning of de complete ruimte is het zeker interessant als je al zonnepanelen hebt. Een overweging  om daar in te investeren is dan ook een serieuze optie. Een feit is immers dat op langere termijn woningen in ons land met elektriciteit zullen worden verwarmd zodra de warmtepomp echt zijn intrede gaat doen.

Een milieuvriendelijker optie dan een houtkachel

Een tweede fossiele brandstof die het gaat afleggen tegen elektriciteit is hout. De open haard is nog steeds zeer gewild omdat het bijdraagt aan de sfeer in de kamer. Maar hout verbranden levert fijnstof en as op alsmede extra CO2 in het milieu. Om de sfeer te houden maar zonder de nadelen van open vuur kan je vandaag de dag ook een elektrische sfeerhaard kopen. Er zijn diverse modellen met een gezamenlijk punt: het vlammenspel is door de moderne led lampen zeer realistisch. Indien je een dergelijke sfeerkachel uitsluitend voor het spektakel koopt, is het verbruik zeer beperkt. 

Een vermogen van 20 watt is vaak al genoeg voor een zeer realistisch vuur. Maar je kan ook kiezen voor een elektrische haard van Praxis met verwarmingsoptie. Dan kan je met een druk op de knop ook nog eens een comfortabele luchtstroom toevoegen aan het genot van de kachel. Dit soort kachels zijn er in de vorm van authentiek ogende houtkachels, schermen voor aan de wand en inbouwhaarden voor in de schouw. Vandaag de dag heb je ook een open haard met waterdamp bij Praxis. De vlammen zijn hierbij levensecht. Een elektrische inbouwhaard van Praxis zorgt dus doorgaans voor sfeer én warmte.  

Conclusie: de beste elektrische kachel van Praxis

Praxis is een specialist als het op techniek aankomt. Je kan de elektrische kachels zowel in de filialen als online bekijken. Ook zijn er diverse opties wat betreft afhalen of laten bezorgen. Vraag gerust om tips aan de goed opgeleide medewerkers. De volgende kachels van bekende merken staan in onze top 5.

Avatar foto

Gerard Dekker