Elektrische kachel
Beste bouwkachel

Elektrische bouwkachel kopen? Dit zijn de beste elektrische bouwkachels van 2024! 🏗️

Elektrische bouwkachels zijn speciaal gemaakt voor werkplaatsen. Een bouwkachel op elektriciteit is in het algemeen compact, stevig en staat stabiel. Een bouwkachel werkt minimaal op 220 Volt. De meeste elektrische bouwkachels hebben een vermogen van minstens 3 Kw. Een lijstje van stevige bouwkachels staat hieronder.

Dit zijn de 10 beste elektrische bouwkachels van 2024 

In de top 10 beste elektrische bouwkachels zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 3 beste elektrische bouwkachels uitgelicht:

Op zoek naar de beste elektrische bouwkachel? Wellicht ben je op zoek naar een bouwkachel van 3 kw voor optimaal vermogen. Hieronder vind je drie goede opties.

EUROM Keramische kachel

De EUROM Keramische kachel is een typische werkplaatskachel. Het is een robuust en compact model met een handvat voor het verplaatsen en pootjes waardoor een stabiele plaatsing mogelijk is. De kachel beschikt over een ventilator en een vermogen van 2000 watt. Hiermee krijg je een ruimte van 20 m2 snel comfortabel en hou je die ook aangenaam. 

De EUROM Keramische kachel kan je ook gebruiken in een schuur, garage of bijkeuken. Het keramisch verwarmingselement wordt meteen warm en de kachel blaast dan ook direct warme lucht de ruimte in. Let erop dat deze bouwkachel niet bedoeld is voor vochtige ruimtes of de buitenlucht. De bediening geschiedt middels twee forse knoppen bovenop de kachel. De EUROM Keramische kachel heeft een thermostaat en kan dus efficiënt een ruimte op temperatuur houden zonder energie te verspillen. 

De bouwkachel die elektrisch is, beschikt over bescherming tegen omvallen en oververhitting. Dankzij het indicatie lampje kan je altijd zien of het apparaat is ingeschakeld. Omdat deze bouwkachel met thermostaat meestal op de grond wordt geplaatst is extra aandacht verstandig indien er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Bestel de EUROM Keramische kachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Eurom EK 9002 Verwarming

Let op: de Eurom EK 9002 Verwarming werkt uitsluitend op krachtstroom van 400 V.
Dit is echt een stoere bouwkachel waarmee je een schuur, garage of werkplaats snel en aangenaam warm krijgt. De Eurom EK 9002 Verwarming heeft een vermogen van maar liefst 9000 watt en een krachtige ventilator. Staat het verwarmingselement niet aan dan blaast hij koele lucht de ruimte in. Met verwarming is een oppervlakte van 100 m2 te verwarmen. 

De Eurom EK 9002 Verwarming beschikt over een thermostaat zodat je de temperatuur ook constant kan houden en op een efficiënte en energiezuinige manier kan verwarmen. De bouwkachel met thermostaat is stevig en compact en is voorzien van een handvat en pootjes die een stabiele plaatsing eenvoudig maken. Bij oververhitting schakelt de Eurom EK 9002 Verwarming automatisch en onmiddellijk uit. De prijs van deze stoere bouwkachel zal je beslist meevallen. 

Deze elektrische bouwkachel heeft een enorm vermogen en derhalve is een normaal verlengsnoer niet geschikt. Ook moet de elektrische bedrading bestand zijn tegen het grote wattage. De elektrische bouwkachel voldoet aan norm IP 24 en is dus spatwaterdicht, maar dient bij voorkeur op een droge plaats te worden neergezet. Wees extra behoedzaam indien er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Bestel de Eurom EK 9002 verwarming bij de volgende vertrouwde webshops:


VONROC Elektrische kachel

De VONROC EH511AC is een compacte en draagbare elektrische kachel geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter. Met zijn vermogen van 3000W biedt deze kachel snelle verwarming, en je kunt kiezen uit drie warmtestanden: 2000W, 3000W of een ventilatorstand voor frisse lucht. Dankzij het keramische verwarmingselement warmt de kachel snel op, en de ingebouwde ventilator zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van warme lucht.

Veiligheid is een prioriteit, want de kachel heeft oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging, waardoor hij automatisch uitschakelt in geval van problemen. Met een snoerlengte van 1,6 meter kun je de kachel gemakkelijk aansluiten, zelfs op hoger geplaatste stopcontacten. De kachel is geschikt voor diverse toepassingen, zoals in de werkplaats, op kantoor, in de hobbykamer, woonkamer of slaapkamer.

Deze ventilatorkachel biedt snel en effectief comfort en is handig mee te nemen dankzij het grote handvat. De verpakking is milieuvriendelijk en bevat de elektrische kachel. Dit model is beschikbaar in een 2000W uitvoering (EH510AC) en is ideaal voor situaties waar snelle verwarming vereist is.

Bestel de VONROC Elektrische kachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Waarom een elektrische bouwkachel?

Elektrische bouwkachels werden al gedurende vele jaren gebruikt voordat deze vorm van verwarming ook in woningen regelmatig werd toegepast. Veel werkplaatsen, schuren en garages beschikken nu eenmaal niet over een permanente verwarmingsbron. Dan is het praktisch om te kunnen beschikken over een kachel die geen schoorsteen nodig heeft en goed te verplaatsen valt. In de bouw is het soms ook noodzakelijk om zaken sneller te laten drogen als het koud is. Dat zie je nog terug in een merknaam als Dryfast bouwkachels. 

Bouwkachels: verplaatsbaar, robuust en efficiënt

Bouwkachels op elektriciteit worden in het algemeen in een werkomgeving gebruikt en zijn verplaatsbaar. Ze zijn om die reden compact en robuust, omdat ze wel eens een stootje krijgen. In het algemeen hebben ze een behoorlijk vermogen en zijn ze uitgerust met een ventilator. Dat is een voordeel, omdat ze daarmee de ruimte sneller en gelijkmatiger kunnen verwarmen. Elektrische bouw kachels hebben doorgaans een flink vermogen. Een bouwkachel 3kw is dus geen bijzonderheid.

Geluid van een elektrische bouwkachel

Het geluid van de bladen is vaak minder problematisch in een werkomgeving. De uitrusting van een elektrische bouwkachel is vaak eenvoudiger dan de geavanceerde kachels thuis. Als jij er in de huiselijke omgeving eentje koopt voor een schuur, garage of andere ruimte zonder permanente verwarming, wees dan behoedzaam en let goed op de veiligheid. Niet alle bouwkachels zijn geschikt voor een vochtige omgeving, dat kan je zien aan de IP-waarde.

Elektrische bouwkachel 220V

Een elektrische bouwkachel werkt op netstroom. Een bouwkachel voor 220 V is dus doorgaans ook altijd een optie. Kijk wel altijd goed bij de aanschaf. Het derde model hierboven is bijvoorbeeld geschikt voor 230 V, terwijl de Eurom elektrische kachels aangesloten dient te worden op een elektriciteitsnet van 400 V.

Conclusie: de beste elektrische bouwkachel van nu

Een elektrische bouwkachel is het stoere exemplaar onder de elektrische kachels. Ze zijn compact en moeten tegen een stootje kunnen. Met een handvat zijn ze in het algemeen verplaatsbaar en ze zijn bedoeld voor een werkplaats, garage of schuur. Elegantie of design moet je niet verwachten, wel functionaliteit en vaak een groot vermogen. Een drietal voorbeelden.

1. EUROM Keramische kachel
2. Eurom EK 9002 Verwarming
3. VONROC Elektrische kachel

Avatar foto

Gerard Dekker