Elektrische kachel
Beste elektrische kachel Blokker

Elektrische kachel Blokker kopen? Dit zijn de beste elektrische kachels van de Blokker van 2024!

Ben je van plan een elektrische kacheltje aan te schaffen maar voor een redelijke prijs. Misschien is het dan een goed idee om  het assortiment elektrische kachels van Blokker eens te bekijken. Wil je een straalkachel van Blokker of toch een keramische kachel van Blokker? Hieronder staat een lijstje van interessante opties die je online of in de winkel kunt kopen.

Dit zijn de 10 beste elektrische kachels van Blokker van 2024 

In de top 10 beste elektrische kachels van Blokker zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste Blokker elektrische kachels op een rij

Een elektrisch kacheltje van Blokker is een prima optie als je op zoek bent naar een goedkope elektrische kachel die kwaliteit biedt. Hieronder vind je een aantal modellen die voor jou wellicht interessant zijn.

DeLongi HSX3320FS

Beste elektrische kachel blokker
Delonghi Hcx3120fs Convectorkachel 2000w
€131,35
Blokker.nl

De beste elektrische kachel van Blokker? Deze DeLongi HSX3320FS is een goed voorbeeld van wat dit merk te bieden heeft. De kachel heeft diverse opties maar is niet voorzien van overbodige extraatjes en blijft daardoor betaalbaar. Deze convectorkachel is vrijstaand en stabiel door de voetsteunen. 

Met de slimme handvatten kan je de DeLongi HSX3320FS eenvoudig verplaatsen. De convector heeft 3 standen: 800 watt, 1200 watt en 2000 watt. In de hoogste stand kan een kamer van 20-25 m2 snel en efficiënt worden verwarmd. Dankzij de handige thermostaat hou je de temperatuur op de gewenste waarde zonder energie te verspillen. De bediening is eenvoudig met de drie knoppen op de kachel. De DeLongi HSX3320FS Is dubbel geïsoleerd dat is een stap hoger dan aarden. 

Deze Blokker elektrische kachel weegt ongeveer 5 kilo en is niet geschikt voor de badkamer. Mocht de kachel omvallen dat schakelt deze zichzelf meteen en automatisch uit. Let op de veiligheidsvoorschriften in de handleiding voor je de kachel voor het eerst inschakelt.

Bestel de DeLongi HSX3320FS bij de volgende vertrouwde webshops:


DeLonghi ventilatorkachel

Beste ventilatorkachel
Delonghi Ventilatorkachel Hvy1030
€49,26
Blokker.nl

Een ventilatorkachel blaast de warme lucht de kamer in en zorgt daardoor voor een snelle en gelijkmatige verwarming. Dat betekent echter wel dat er enig geruis hoorbaar is van de bladen van de ventilator. Daarmee is de DeLonghi ventilatorkachel echter geschikt voor diverse kamers in de woning. Ook in de badkamer is deze ventilatorkachel te gebruiken. Daarbij is het wel verstandig om een droge plek te zoeken. 

De DeLonghi ventilatorkachel is compact en heeft een uitklapbare steun zodat je deze stabiel kan plaatsen op een vlakke plaats. Er zijn twee standen: 1000 watt en 2000 watt. Op vol vermogen kan je een kamer van 20-25 m2 met deze elektrische kachel goed verwarmen en op temperatuur houden. De kachel heeft een thermostaat waardoor je comfort met energiezuinig kan combineren. De kachel heeft een omvalbeveiliging en je kan ook de vorstvrijstand inschakelen. Met die laatste optie voorkom je vorstschade in een ruimte. De kachel verwarmt dan automatisch indien de temperatuur onder een minimum waarde komt. 

Kortom: de kachel is goed uitgerust voor de lage prijs waarvoor deze te koop is. Let op: elektrische kachels moeten met behoedzaamheid worden gebruikt. Lees de handleiding met aandacht. Deze DeLonghi ventilatorkachel is de beste ventilatorkachel van Blokker van dit moment.

Bestel de DeLonghi ventilatorkachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Eurom convectorkachel 

€59,95
op voorraad
Tuinexpress.nl

Eurom is een bekende naam als het op elektrische kachels aankomt. In het assortiment bij Blokker vind je onder andere deze convectorkachel met ventilator. Het is een van de meer eenvoudige modellen van Eurom. 

Deze Eurom convectorkachel is echter ook zeer voordelig en beslist een goede optie indien je een kachel zoekt die je voor incidenteel verwarmen van verschillende ruimtes wil gebruiken. De Eurom convectorkachel heeft vier standen met een maximum van 2000 watt. Het went al gauw om de juiste stand voor een ruimte te vinden. De kachel heeft een instelbare thermostaat waardoor verwarming ook zonder verspilling van energie plaatsvindt. 

De Eurom convectorkachel is beschermd tegen oververhitting en  omvallen en schakelt dan automatisch uit. Dankzij het indicatielampje kan je met een blik meteen zien of de kachel is uitgeschakeld indien deze niet meer gebruikt hoeft te worden. De Eurom convectorkachel is compact en kan tegen een stootje. De voetsteun zorgt voor een stabiele plaatsing. Het maximale vermogen van 2000 watt betekent dat je alleen een verlengsnoer mag gebruiken dat daartegen bestand is, ander dreigt oververhitting of zelfs vlam vatten. Kleding op andere brandbare zaken moet je niet op de kachel plaatsen. Wees extra voorzichtig indien er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Bestel de Eurom convectorkachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Steba BS1800

Beste badkamerkachel blokker
Steba Bs1800 - Ventilatorkachel
€139,95
Blokker.nl

De Steba BS1800 is geproduceerd in Duitsland en dat merk je ook aan de kwaliteit van dit product. Deze ventilatorkachel is specifiek bedoeld voor de badkamer. Let bij het monteren erop dat de installatie plaatsvindt op basis van de handleiding. Het elegante ontwerp heeft een speciale hanger voor een handdoek. Overigens mag je op de kachel verder geen kleding of andere zaken plaatsen.

Met een maximaal vermogen is deze badkamerkachel van Blokker geschikt voor de meeste badkamers. Bediening doe je via het moderne display. De Steba BS1800 heeft een instelbare thermostaat en een multifunctionele timer, Hiermee kan je derhalve comfortabel maar ook energiezuinig verwarmen. 

Daarnaast heeft de Steba BS1800 een bijzonder snufje: een aanwezigheidssensor. Indien de persoon die de badkamer gebruikt deze ruimte verlaat zonder de kachel uit te schakelen doet deze kachel dat automatisch. Beslist een geruststelling voor iedereen die een warme badkamer in de ochtend prettig vindt, maar ook weleens vergeet de kachel daarna uit te doen. Qua veiligheid voldoet dit Europees topproduct ook aan alle normen. De prijs bij Blokker zal je beslist meevallen. Volgens ons is dit de beste badkamerkachel van Blokker.

Bestel de De Steba BS1800 bij de volgende vertrouwde webshops:


Blokker BL-24104

Beste mini elektrische kachel blokker
Blokker Bl-24104 Ventilatorkachel 2000w
€21,99
Blokker.nl

Voor een paar tientjes kan je deze ventilatorkachel van het huismerk Blokker aanschaffen. Daarvoor krijg je met de Blokker BL-24104 een compacte en eenvoudige elektrische kachel die gewoon doet was deze moet doen, snel lucht verwarmen en deze gelijkmatig verdelen over een ruimte. 

De Blokker BL-24104 heeft een maximaal vermogen van 2000 watt en wordt geschikt geacht voor een oppervlakte van 18 m2. De mini elektrische kachel van Blokker wordt door gebruikers ook aangeraden voor in de tent. Dit Blokker elektrisch kacheltje kan de ruimte namelijk snel op temperatuur te brengen, waarbij uiteraard voorzichtigheid in acht moet worden genomen. De Blokker BL-24104 heeft twee warmtestanden en een koele lucht optie. Qua beveiliging is er een overhittingsbescherming en ook bij omvallen schakelt de kachel automatisch uit.

Deze ventilatorkachel van Blokker is met name bedoeld om een kamer of andere ruimte incidenteel te verwarmen. De bediening via knoppen is eenvoudig en spreekt voor zich. Omdat dit Blokker elektrisch kacheltje vrijstaand en goed verplaatsbaar is, kan je deze overal snel inzetten. Een Blokker elektrische kachel met een vermogen van 2000 watt moet met enige voorzichtigheid worden gebruikt. Kleding of andere zaken moet je er niet op plaatsen. Gebruik je een verlengsnoer, kijk dan eerst op dit geschikt is. Met kinderen of huisdieren in de buurt is het extra oppassen. De beste mini elektrische kachel van Blokker.

Bestel de Blokker BL-24104 bij de volgende vertrouwde webshops:


Elektrische kachel bij Blokker kopen

Het is in deze moderne tijd met veel veranderingen een bijzonder idee dat er al meer dan 125 jaar een winkel als Blokker bestaat. In 1896 opende Jakob Blokker een winkel in ijzerwaren en gereedschappen in Hoorn. Deze was bedoeld voor de agrarische sector. Tot die tijd kochten de boeren hun ijzerwaren rechtstreeks bij de smid. Blokker bood een ruim assortiment tegen aantrekkelijke prijzen. Het werd een succes en de formule werd voorgezet toen het aanbod overging op huishoudelijke en cadeau-artikelen voor consumenten. Inmiddels zijn er honderden winkels van Blokker in het hele land. Uiteraard ging de keten met de tijd mee en kan je ook online een groot aantal artikelen in de webwinkel bestellen, ook elektrische kachels.

Elektrische kachel voor de badkamer of elders

Elektrische kachels worden al decennia gebruikt, bijvoorbeeld in werkplaatsen of andere ruimtes waar geen andere verwarmingsbron is. Ook in veel badkamers is er een straalkachel van Blokker of een ander merk aan de wand gemonteerd. Badkamerkachels van Blokker tonen een van de voordelen van elektrische verwarming. Na een druk op de knop (op afstand of direct) wordt de elektriciteit meteen omgezet in warmte. Dat gebeurt ook voor de volle 100% en zonder dat er iets via de schoorsteen verdwijnt. Zowel straalkachels als andere elektrische kachels van Blokker verwarmen een ruimte sneller en efficiënter dan een CV-ketel. Daarbij komen er geen schadelijke verbrandingsproducten vrij.

Verschillende soorten elektrische kachels

Elektrische kachels zijn echter ook doorontwikkeld zoals dat voor de meeste andere huishoudelijke apparaten geldt. Om te kunnen concurreren met een CV-installatie moet een elektrische kachel beschikken over een thermostaat en een timer. Daardoor kan je immers efficiënt en energiezuinig gebruikmaken van het apparaat zonder comfort te hoeven inleveren. Daarnaast zijn er ook diverse andere snufjes bijgekomen. 

De bekendere merken bieden in het algemeen ook een gratis app aan waarmee je op afstand de elektrische kachel kan bedienen of in de gaten houden. Deze opties worden vooral geboden op de duurdere versies van convectors, keramische en oliegevulde kachels. Een Blokker keramische kachel is overigens zeldzaam.

Blokker straalkachels

Op terrassen in de horeca maar ook in particuliere tuinen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een straalkachel. Deze zijn voorzien van infrarood lampen. In het begin van de 21e eeuw werd de led techniek voor lampen volwassen. Dat heeft ook veel betekend voor de straalkachels. De straalkachels van Blokker zijn ook voorzien van deze lampen die energie praktisch volledig omzetten in warmte en een erg lange levensduur hebben. 

Het voordeel van infrarood lampen op een terras is dat er geen lucht wordt verwarmd. Dat zou ook niet erg praktisch zijn als er een briesje staat. Het infrarode licht werkt als de zon, maar dan zonder schadelijke UV. De straling geeft een weldadige warmte waar deze bijvoorbeeld mensen op het terras raakt. Richten is dan ook altijd een belangrijk punt bij deze soort kachels. Een Blokker straalkachel zal dus vaak voor de badkamer of voor buiten zijn. Kijk altijd of het IP van de straalkachel van Blokker hier geschikt voor is.

Blokker sfeerkachels

Wat betreft sfeerkachels is de ontwikkeling de afgelopen jaren nog spectaculairder geweest door de led techniek. Een sfeerhaard heeft vaak maar 20 watt vermogen nodig om een realistisch haardvuur te tonen. Deze sfeerkachels zijn te koop in diverse modellen zoals schermen, authentiek lijkende houtkachels en inbouwhaarden. Wil je niet alleen een spektakel, maar ook nog eens praktisch nut hebben van een dergelijk object? Er zijn ook Blokker elektrische kachels die zowel voor sfeer zorgen als uitgerust zijn met verwarming. Met een druk op de knop krijg je naast het beeld van een haardvuur dan ook nog eens comfortabele warmte in de kamer.

Elektriciteit goedkoper dan gas?

Op zoek naar een elektrische kachel van Blokker omdat dit goedkoper is? Is verwarming met elektriciteit goedkoper dan met gas? Die vraag is niet eenduidig te beantwoorden mede omdat de energieprijzen momenteel alle kanten opschieten. Feit is dat ook afgezien van de huidige energiecrisis op relatief korte termijn de verwarming van woningen en andere panden in ons land met elektriciteit zal gaan plaatsvinden. Dat houdt niet alleen verband met de prijs en schaarste van aardgas maar ook met de effecten op het milieu bij het verbranden fossiele stoffen. Ook elektriciteit wordt deels nog opgewekt met niet niet-duurzame middelen. Dat zal echter binnen de komende jaren steeds meer gebeuren met zon, wind en waterkracht.         

Wat verbruikt een Blokker elektrische kachel?

Een voordeel van een elektrische kachel is dat deze (groene) stroom volledig omzet in warmte. Het verbruik van een dergelijke kachel kan je berekenen aan de hand van het vermogen van het apparaat. Een kachel van 2000 watt (ongeacht het type) gebruikt per uur 2 kWh. Het tarief voor een  kWh is niet overal hetzelfde, maar kan je eenvoudig opvragen of op de site vinden bij je energieleverancier. Hou er wel rekening mee dat een kachel met thermostaat niet constant op maximaal vermogen werkt. Mocht je zonnepanelen op je dak hebben of deze laten installeren, maakt dat een elektrische kachel uiteraard meer rendabel. Wellicht is een Blokker elektrische kachel dus ook voor jou een aantrekkelijke optie.

Conclusie: de beste elektrische kachel van Blokker

Ben je een fan van Blokker, dan kan je daar ook een elektrische kachel uitzoeken. In het assortiment zijn zowel bekende merken als huismerken opgenomen, zoals je dat gewend bent van Blokker. Prijzen zijn ook altijd aantrekkelijk zoals bij het drietal hieronder. De beste elektrische kacheltjes van Blokker:

1. DeLongi HSX3320FS
2. DeLonghi ventilatorkachel
3. Eurom convectorkachel

Beste elektrische kachel blokker
Delonghi Hcx3120fs Convectorkachel 2000w
1
Delonghi Hcx3120fs Convectorkachel 2000w
€131,35
Blokker.nl
Beste ventilatorkachel
Delonghi Ventilatorkachel Hvy1030
2
Delonghi Ventilatorkachel Hvy1030
€49,26
Blokker.nl
3
CK2003T convectorkachel
€59,95
op voorraad
Tuinexpress.nl
Beste badkamerkachel blokker
Steba Bs1800 - Ventilatorkachel
4
Steba Bs1800 - Ventilatorkachel
€139,95
Blokker.nl
Beste mini elektrische kachel blokker
Blokker Bl-24104 Ventilatorkachel 2000w
5
Blokker Bl-24104 Ventilatorkachel 2000w
€21,99
Blokker.nl
Avatar foto

Gerard Dekker