Elektrische kachel
Beste elektrische kachel Action

Elektrische kachel Action kopen? Dit zijn de beste elektrische kachels van de Action van 2023!

In 1993 werd er een klein winkeltje geopend in Enkhuizen. Het concept was veelbelovend en dat bleek achteraf ook uit te komen. Service met een glimlach en een groot aanbod van artikelen voor een klein prijsje, soms tijdelijk maar vaak ook behorend tot het vaste assortiment. Zo leek ieder artikel wel een aanbieding. Vandaag de dag stappen iedere dag ongeveer 16 miljoen mensen in Europa een winkel van de Action binnen. Daarnaast zijn er veel bezoekers op de site van de webshop. Ook elektrische kachels behoren tot het aanbod van Action. Op zoek naar de beste elektrische kachels van Action? Hieronder staan er twee.

Dit zijn de beste elektrische kachels van Action van 2023 

In deze lijst met beste elektrische kachels van de Action zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 2 beste elektrische kachels van Action uitgelicht

Een elektrische kachel bij Action kopen? Doe hieronder vast wat inspiratie op voor elektrische kacheltjes van Action.

Convectorverwarming Action

Een convector is een elektrische kachel waarbij de koude lucht wordt aangezogen en middels een element in de kachel wordt verwarmd. De warme lucht verlaat de kachel dan weer zonder ventilator via de openingen. 

De convectorverwarming van Action is erg simpel te hanteren. Je schroeft de poten eronder, zet de kachel stabiel neer en doet de stekker n het stopcontact. Daarna zin er drie standen: 750 watt, 1250 watt en 2000 watt. Het is al snel duidelijke welke stand het beste past bij welke ruimte en temperatuur. Het maximale vermogen is bedoeld voor een oppervlakte van 20-25 m2. Een convector is geruisloos en heeft geen afvoer of schoorsteen nodig. Er wordt niets verbrand en alle energie wordt direct en volledig in warmte omgezet. Net als bij ieder elektrisch apparaat moet je enige behoedzaamheid betrachten bij een convectorkachel. Een vermogen van maximaal 2000 watt houdt in dat je alleen verlengsnoeren mag gebruiken die daarvoor geschikt zijn. 

Een Action elektrische kachel, zoals deze convector, wordt niet extreem warm aan de buitenkant maar bij de luchtuitlaten kan de temperatuur oplopen tot 50° C of meer. Het is dus oppassen met kinderen en huisdieren. Plaats ook nooit kleding of andere stoffen op de kachel. Een kachel op elektriciteit kan je alleen in de badkamer gebruiken indien deze minimaal voldoet aan norm IP 24. Dat geldt niet voor deze Action elektrische kachel.

Bestel deze elektrische kachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Tristar convectorverwarming 

Tristar is een merk dat huishoudelijke apparaten maakt voor diverse toepassingen. Daarbij gaat het om eenvoudige modellen zonder onnodige luxe of bijzondere snufjes. Daar staat een zeer lage prijs tegenover. Dat geldt ook voor deze Tristar convectorverwarming.

Voor deze prijs zal je elders niet snel een convectorkachel vinden. Deze kachel heeft een maximaal vermogen van 2000 watt en is op die stand geschikt om een kamer of kantoor van 20-25 meter efficiënt en snel op de gewenste temperatuur te brengen. Daarbij kan je ook nog gebruik maken van twee lagere standen voor kleinere ruimtes of een minder te overbruggen temperatuur verschil. De TriStar convectorverwarming is vrijstaand en door het lage gewicht eenvoudig te verplaatsen. Bij oververhitting schakelt de kachel automatisch en direct uit. 

Zoals voor iedere convectorkachel gelden ook voor deze Tristar een aantal aanwijzingen: gebruik alleen geschikte verlengsnoeren, plaats geen kleding of andere zaken op de kachel en wees extra voorzichtig met kinderen of huisdieren in de buurt. Deze TriStar convectorverwarming is niet geschikt voor de badkamer.

Bestel deze convectorkachel bij de volgende vertrouwde webshops:


Elektrische kachel bij de Action kopen

Het assortiment bij de Action is ruim, maar wisselt ook regelmatig. Het is tenslotte ook de bedoeling om de klant te blijven verrassen met bijzondere aanbiedingen. Het is daarom moeilijk aan te geven welke elektrische kacheltjes de Action op enig moment in de aanbieding heeft. Gelet op het concept van de winkel kan je rekenen op goedkope kachels met minder snufjes dan de grote merken. TriStar is een merk dat bij Action ook voor andere huishoudelijke apparaten regelmatig te koop is. Overigens ook Blokker en Bol hebben TriStar in het assortiment.

Verschillende soorten elektrische kachels bij Action

Als je een elektrische kachel bij Action gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je in ieder geval op moet letten.

Action Straalkachel 

Een straalkachel van Action is vooral geschikt voor de badkamer of op een terras. Ook voor snelle en incidentele verwarming binnenshuis worden deze soms gebruikt. Let altijd op de normen waaraan deze elektrische straalkachels van Action voldoen. Voor de badkamer is IP 24 in het algemeen voldoende voor droge plaatsen. Buiten is IP 65 meer geschikt. Controleer dit dus eerst voor je de Action straalkachel aanschaft.

Action Ventilatorkachel

Omdat een ventilator kachel de lucht de ruimte in blaast met een al dan niet roterende ventilator zorgt dat voor een snelle en gelijkmatige verwarming van een ruimte. Oorspronkelijk werden deze kachels vooral in gebouwen gebruikt waar geen CV was geplaatst zoals werkplaatsen, schuren, garages etc. Het vermogen van een dergelijke kachel is soms erg hoog en ze zijn vaak voorzien van handvatten om ze eenvoudig te kunnen verplaatsen. Ook voor incidente verwarming binnenhuis worden ze gebruikt maar dan vaak incidenteel. Deze meeste kachels van dit soort, ook bij de Action, zijn  eenvoudig en vragen behoedzaamheid in het gebruik.

Convectors: Action keramische kachel of oliegevuld

Convectors zijn bedoeld voor de verwarming binnenhuis. Ze worden vaak gemonteerd en dienen dan als permanente verwarmingsbron. De uitvoering is meestal luxe met thermostaat, timer en afstandsbediening (regelmatig via een app). Er zijn diverse verschillende uitvoeringen en ook bij de Action kan je zoeken op keramische kachels of oliegevulde exemplaren. De veiligheidsvoorzieningen zijn in het algemeen afgesteld op het gebruik in huis. Aan energiebesparing wordt aandacht besteed.

Action Sfeerkachels 

Ook bij de Action zal je met enige regelmaat sfeerkachels aantreffen. De basis exemplaren  geven met behulp van moderne led lampen een realistisch beeld van een houtvuur. Deze sfeerkachels zijn zeer energiezuinig en de lampen gaan gemiddeld duizenden uren mee. De meest voorkomende modellen zijn bedoeld voor wandmontage. Er zijn ook sfeerhaarden  met een verwarmingsfunctie. Daarbij kan je denken aan authentiek ogende houtkachels die je overal kan plaatsen. Inbouwhaarden zijn bedoeld om in de schouw gemonteerd te worden, al is de afvoer niet nodig. Deze kachels hebben meestal vele opties en vallen in het duurdere segment. Wellicht dat je echter bij Action ook hiervoor een aantrekkelijke aanbieding kan vinden binnen het ruime assortiment. 

Conclusie: De beste elektrische kachel van Action

Een van de charmes van Action is het feit dat het assortiment en de aanbiedingen zeer frequent wisselen. Voor Action geldt dan ook dat je regelmatig moet kijken wat er op het moment te koop is. Dat is ook van toepassing  op  de volgende kachels. 

1. Convectorverwarming
2. Tristar Convectorverwarming

Avatar foto

Gerard Dekker